25.02.2024 г., 19:18 ч.

Енергия 

  Поезия » Философска, Гражданска
104 1 1

                                     Енергия

 

 

 

Изтръпвам когато те докосвам земя родна

и усещам пръстта ти в мойте груби ръце.

Обичам те, покланям ти се, искам те свободна

и прекланям се пред теб, падам на колене!

 

Ти моя си земя българска, ти си наша,

от теб аз черпя енергията в моя живот.

Друга земя не признавам, тя си е ваша,

обичам я свободна, тя и аз не търпим хомот.

 

А тя земята си е същата наша родна,

в нея почиват всичките и деца герои.

Прибрала някога в себе си синовете свои,

попила кръвта им в борбата им да е свободна.

 

Енергия аз черпя от тази родна земя,

работя и пиша за нея моите слова.

Засаждам я на пролет със семена

а тя на есен ме дарява със енергия.

 

Далече в селцето малко в планина,

отпуска се само тук моята душа.

С труд и усмивка тук обработвам земя,

една земя на баба и дядо, земя на рода!

 

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??