Не съм мечтал за друго до сега,
на пейката, пред къщата на село,
безгрижен и по детски да стоя,
превръщайки бездействието в дело.
Да гледам пъстротата от коли,
да поздравявам, който преминава.
От гъдела на слънчеви лъчи
да се почесвам, тоест забавлявам.
Да ми убива кривата дъска,
а да се чувствам като в петозвезден,
да казвам много и като мълча
и да си сбъдвам всичките надежди.
Да се разхлаждам с плясък на шамар
инсектите, когато ме нападнат.
Да чистя кръв от мъртвия комар
и въпреки сърбежа, да ме радва.
Да чуя да ме викат за обяд
и житото на хляб да замирише...
Не съм мечтал за западния свят
и за това за моят свят си пиша.
© Валентин Йорданов Всички права запазени