15.10.2014 г., 11:06 ч.

Гняв 

  Поезия » Гражданска
291 0 0

Защо намръщи  се, небе?

Ведно тъгуваш  с нашите сърца.

Ръсиш капчици сълзи

в отговор на  питащи очи.

 

Очи, които виждат всичко що пълзи

и си пасуват кротко!

Плачеш и не спираш,

 буйна ярост

 

ти изливаш върху грешните души.

Плачи, вместо нас гневно ти реви!

Изпрати управниците със запушени уши

в дън земи!

 

Хубавата ни страна

разпиляват като суха плява.

За нашите деца нищо не остава!

 

Дай силни, буйни

ветрове!

Повей, отвей ги и ще те възхваля!

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??