18.10.2017 г., 0:39 ч.

Гора 

  Поезия » Друга
511 7 19

Прокрадваш се в мислите
мраморно чиста и 
сте́леш дъха́ си зелен –
запълваш ми листите,
шепнеш ми истини
трудни. За всичко.
За мен...

 

Рисувам листата ти,
вплели душата ми
в тайнствен и приказен плен.
Съзнавам, троха съм, но
малко позлата ще
взема за прашния ден.

 

А после, улисана
в разказ неписан, ще
бродя безлика, сама...
Дока́то косите ми
скреж ги посипе и
тихо поема студа.

 

Тогава, орисала
себе си мислено
тук сто години да спя,
с последно издишане,
в тебе ще впиша
духа́ си, вълшебна гора...

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??