Една дълбока, нова тишина
и нито мисъл, нито крехко слово.
Единствено изстинала вина
тежи като погълната отрова.
Молитвата остава без крила –
изплъзва се духът й по средата
между надеждата и болестта,
където е заседнала душата…
А някъде над всичкото това
отново се отслужва литургия
за нашите изплашени тела -
Кръвта Господня злото да изтрие…
И пак да видим Светли небеса
зад цялата поквара на тъгата.
Без вярата в неземни чудеса
ще бъдем само роби в тишината…
© Руми Бакърджиева Всички права запазени
Тя е онази мъничка искра,
с която светят очите на детето,
която сее из ефира доброта.
Вярата Енергия е най-чиста,
пътеводна, ярка Светлина,
изворна вода жива, бистра,
най-кратък път,
към сътворяването на мечта.
Вярата е и чувство на копнежност,
към онази най-далечна висота,
неподправена, благородна нежност,
даряваща човека с непонятна красота." Благодаря!