12.11.2007 г., 16:59 ч.

И се взирам в ръцете на зимата... 

  Поезия » Друга
712 0 7
 

И се взирам в ръцете на зимата...

Остарели и тихи, тихи като смъртта,

тихи като криле неполитнали...

Тишина като млада и тъжна трева,

която все едно на гроба ще поникне.

 

И се взирам с очи на старица -

остарели и тихи, тихи като смъртта,

в закъснелия полет на птиците.

Студен е вятърът, а топла е пръстта,

която тихо чака да изстинем.

© Мартина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??