21.10.2024 г., 0:09 ч.

И винаги се мръква 

  Поезия
103 0 4

Като надгробен камък тъжни, тежки,
баладите вълнуват, до сълзи.
Самотен лъч по рамото пълзи
и совите проплакват. По човешки.

 

И тази нощ студени и сами са,
звездите. Затова са и звезди,
тъга потайна моят стих бразди.
Безсмислено. Кой казал, кой написал,

 

е все едно. И винаги се мръква.
Часовникът заспива там, към пет
и моли се безсънният поет,
на грешен бог и в еретична църква...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??