29.10.2017 г., 1:22 ч.

Импулс 

  Поезия » Любовна, Философска, Гражданска
554 2 13

Живота
               се свлече
                                 и рече:
                ,,Келѐши!
Продукти
                  на новото време!‘‘.
Държащи
                  в ръцете си
       двете
изгнили
               от чувства
  отровни
проблеми.
Желаех да видя
                            очите,
                                         в
                                             които
                                    чете
                              се
                 магия
една.
Мечтаех
                да бъда
                               опора
                                           във
                               дните
                         на
            своята
нежна
жена.
А листи
               и смисли
                                в мастилото
                  плачат.
Сърцето крещи
                            за ръка.
Копнежите чакат,
                               и пеят,
                и скачат
сега –
            на
                  върха
                             на звезда.
Когато
             деня
                       е
                           изгубена
               кауза.
А хората
                 в плен
са на яд.
Когато нощта
                          е напукана
пауза,
и блясък
                 в изгнилия свят.
Тогава ще дойда
във
        твоята
                     стая.
Готов
            да
                  разрежа
                                  звезда.
Защо ли?

                 Не зная.
Но силно желая.
Да бъда импулс във нощта…

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??