5.12.2019 г., 15:30 ч.  

Искам 

  Поезия » Друга
495 4 7

Искам да съм ти свещица,
да разпръсна дръзко мрака,
златна падаща звездица.
  Тъмнината ще почака!

Крехка восъчна и  нежна,
край леглото ти да грея.
Обичта е неизбежна...
Спи, сънувай само нея!

Искам да съм ти свещица.
Нека изгори кошмарът!
Капят восъчни сълзици...
Извинявай! Знам, че парят.

Искам да съм ти свещица.
В зимно утро сън огряла.
И събудиш ли се птица...
Ненапразно съм горяла!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Вероломно припада нощта,
търпеливо изчаква да кротне
на светлика изчезващ мощта
и след него вратата да хлопне.
Плъзват тайнствени сенки завчас, ...
  443 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??