9.09.2008 г., 8:01 ч.

Искам... да живея 

  Поезия » Друга
566 0 17
Искам да живея... с тебе,
като всички земни твари,
светло денем, нощем звездно,
в денонощна, свята литургия...
Да не съм като в аквариум,
а пленница, от теб освободена.
От живота да отгърна страница,
кръста пак да нося, неизпепелена.
И все от много далеч да пристигам,
във твои съзведия, смълчана,
от нереален свят пустинен,
да бродя в твоя приказка мечтана.
Искам да узная... да живея,
като другите... щастливо
и от твоето убежище миражно
все така да мога да отпивам...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??