Избор
Бели стъпки на сън и будуване в шепот.
Светлина за душата. Тишина и покой.
Вън е шумният грак на човешкия епос.
Моят свят, кой от двата е? Кой?
Манастирът е чиста безбрежност и вяра.
Блага обич, молитва сред дъх на тамян.
Вън решават се ежби с овълчена мяра.
Да остана в покоя е блян.
Нижа чувства за спомен – запява сърцето.
Тук любов ме доведе, любов ме зове.
Чуруликащо ято – очите му светят.
Днес разбрах, Боже, твоя завет.
Зад стените светът преболява живота.
Манастирът е тих. Черни дрехи валят.
Чисти детски души уча днес на грамотност.
Боже, дай им крила да летят!
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Всички права запазени