Изпържено
Изгарям грозно в слабост,
от какво естество е – няма значение.
Гордост ли да си викна за спасение
или себеуважение,
или поне инстинкт за самосъхранение?
Сценарият е пределно ясен –
слабост до край
и сила в самоунищожението.
(Далечен смях или лай
отеква вътрешно,
сръчква вялата трескавост
на унизеното тяло.)
Автоагресия,
цигари с динамит,
извратен апетит,
апатия по-добре,
уви,
пържен чешит.
© Братан Всички права запазени