29.01.2012 г., 17:02 ч.

Жестоки 

  Поезия
911 0 4

Какво им струва да се правят на всесилни -

и божествата имат своите съмнения...

Те не без уговорки и отплата са отпили

от живите води на сатанинските владения.


Властта  над множеството от невежите е сила,

която често сигурно им натежава.

Но не без уговорки и отплата е отпила

душата им от огъня на сатанинската жарава.


Какво ли биха сторили, когато след столетия,

ужасно уморени да раздават правосъдие,

случайно ги достигне слух, че междуредие

във чужда Библия е тяхното безсмъртие.


Как тягостно се биха гърчили безсилни,

че нямат право на катарзис след страдание,

че болките на тленните тела са всъщност сила,

която никой извор сатанински не продава.


Сломени божества твориш, всесилни Космосе,

защото сам не можеш да владееш над смъртта.

Когато си отпивал за безкрая на живота си,

с кого се уговори и плати му за властта?


Когато няма болка, що за щастие животът е

и що за път е, щом не води към смъртта...

Най-здравите, са казали, са най-жестоки...

Какви ли са безсмъртните ни божества?



 

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
  • Прочетох няколко пъти! Всяка дума се забиваше в мен с такава сила, че усетих болката! Благодаря ти! Аплодисменти!
  • Дори не мога, да цитирам, защото всяка дума в стиха ти е сила с която ковеш, но мога да ти благодаря!
    В годината един два пъти оценявам, защото мисля, че нямам право на това, но сега с удоволствие от мен 6!
  • думи-чукове. благодаря, Кате!
Предложения
: ??:??