28.05.2011 г., 10:38 ч.

Живей!! Не му мисли!!! 

  Поезия » Друга
589 0 5

 

 

 

                                       ЖИВЕЙ! НЕ МУ МИСЛИ!

 

                                 От затвора на мислите  бяга вън любовта.

                                 А Животът все тича, взел ненужни неща -

                                  битови мелници и остаряла вина,

                                 ферментирали спомени и похабена съдба.

                                  Той тича ли, тича, в прахоляк от лъжи.

                                  За нас всичко знае, но пък хитро мълчи.

                                  Запъхтян маратонец или само спринтьор,

                                  Животът минава и през задния двор.

                                  Но често се спира при разцъфтели мечти,

                                  пред парадния вход на успешните дни.

                                  Той играе с децата нашите луди игри

                                   и не иска да знае, че това ни боли.

                                  Оковани градим все стена до стена,

                                    между нас и плача, между нас и смеха –

                                    между нас и дъжда, между нас и снега -

                                                   между нас и Света.

                                   И когато пристигнат летни, огнени дни -

                                    само за нас, само веднъж и само едни,

                                    на остров Тъга оставаме пак, затворени

                                            в странен, неясен сумрак.

                                                                  Wali  (Виолета Томова)

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??