15.11.2007 г., 15:02 ч.

Живот на къси разстояния 

  Поезия
1074 0 15

А между нас е тихо.Толкова е тихо!

Делят ни необходени мълчания -

задънени пътеки между викове.

Живееме на къси разстояния,

за да привикнем. Будните ми нощи

говорят си по тъмно със луната.

Реалността из мислите ми пощи

пълзящите мечти за необятност.

А между нас е тихо. Срязаните цялости

в завивките кървят от недопасване.

В душите се рушат въздушни замъци

в отчаяния опит за порастване.

И гъста тишина надвисва сивкаво

през капките студена пот в очите ми -

животът ни е някак си измислен,

без логика..., пародийно трагичен...

А... между нас е тихо. Толкова е тихо...

Слухът е глух, а думите са неми.

И никой в тъмнината не настига

оставилия знаци преди него.

През купчини накъсани мълчания,

замръкнали в надеждата за близост,

живееме на къси разстояния.

... Животът ни, притихнал, се изнизва.

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??