Аз вече ще живея на инат.
И с всеки ден неспирно ще воювам.
Ще предизвиквам този смръщен свят.
Насила обич няма да купувам.
Ще се заслушвам в бързата река,
която във морето се прелива.
Ще стисна най-самотната ръка -
да я направя малко по-щастлива...
Звезда от небосвода ще откъсна
и ще я дам на скитник във беда.
А щом надеждата във мен възкръсне,
ще я разпръсна щедро по света.
Ще стана най-добрият ви приятел.
Каквото имам, ще ви подаря.
Сега обаче, тръгвайте нататък.
Сега ме оставете най-сама -
да се сбогувам с късната си обич
и да я скътам в старите албуми...
Аз вече мога, вече всичко мога!
Живота си побрах в гнездо от думи.
© Бианка Габровска Всички права запазени
И си щедра.