Sep 28, 2010, 11:50 PM

Живот от думи 

  Poetry » Other
1349 0 14

Аз вече ще живея на инат.

И с всеки ден неспирно ще воювам.

Ще предизвиквам този смръщен  свят.

Насила обич няма да купувам.

 

Ще се заслушвам в бързата река,

която във морето се прелива.

Ще стисна най-самотната ръка -

да я направя малко по-щастлива...

 

Звезда от небосвода ще откъсна

и ще я дам на скитник във беда.

А щом надеждата във мен възкръсне,

ще я разпръсна щедро по света.

 

Ще стана най-добрият ви приятел.

Каквото имам, ще ви подаря.

 

Сега обаче, тръгвайте нататък.

Сега ме оставете най-сама -

да се сбогувам с късната си обич

и да я скътам в старите албуми...

 

Аз вече мога, вече всичко мога!

Живота си побрах в гнездо от думи.

© Бианка Габровска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??