6.02.2014 г., 23:56 ч.

Животе мой 

  Поезия » Друга
524 0 1

 

Бях изгубила нишката твоя живот.
И залутана в кръговрата на битието
с оголяла в гърдите безсънна любов
дирех птици, да летят по небето.

Да им метна, ей тъй със ръка,
да им кажа, че свито е в мене сърцето
и че нямам онези крила,
с тях да литна отново в пространството.

Много дни дълги и не един сезон
пред очите ми сякаш век бе отседнал.
Бяха дълги и нощите и безлюбовен
твоят дъх беше в гърло приседнал.

И ме давеше в шепот и до сетния вик
всеки спомен за лято и песен,
но намерих те пак и във шепите свих
листи шарени в късната есен.

Да ми станеш отново небе и по тебе
да зашаря със две листи - криле.
Със мечтите за лято и за синьо море
да пулсираш, животе, във моето сърце.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??