Как се обича
То не беше любов.
Беше грях и прошка.
Мълчание и болка.
Не бе любов, а някакво сливане.
Гориш в огнена клада,
в стиховете или наяве
от жажда умират клетките.
Сълзите спяха!
Замълчи!
То не беше любов.
Изгаряне и вричане.
Само бог ще разбере,
а аз само в огнения миг бях себе си.
Камбанен звън бе душата ми.
Обичай! Изгаряй! Трепти!
Но как се обича само сърцето знае.
© Йонка Янкова Всички права запазени