6.07.2014 г., 11:44 ч.

Лодката 

  Поезия » Друга
319 0 3

 

Лодката

 

Едва, едва се полюлява

морето с утринния бриз...

Към хоризонта лодка плава

със устрем дързък, напорист...

 

И само вятърът в платната

ѝ знае накъде сега,

но все напред и все нататък,

и по-далече от брега...

 

Какво ли властно я подгони

да търси други брегове?...

Дали човешките закони

за непростими грехове,

 

или страстта неутолима

към този чуден необят,

където може и да има

и друг един, по-хубав свят?...

 

Дали оставя безутешна

една объркана любов?...

Амѝ ако посока грешна

избрала е за пътят нов?...

 

... Но тя опънала платната

(по дързостта ѝ то личи!):

е осъзнала красотата

на невъзможните мечти!...

 

Коста Качев,

06.07.2014.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??