13.03.2015 г., 10:32 ч.

Лунатик ... 

  Поезия » Друга
293 0 1

 

 

Лунатик ...

 

... и яхнал черен, нощен кон

с крила от тъмен Вятър

в нощта като в запуснат дом

ще доведа Луната,

 

понеже тя създава в мен

предчувствие далечно,

че някога съм сътворен

и съм закърмен с Вечност...

 

А в пътищата на нощта

когато вън се мръкне

и  странстващата ми Душа

със сенките се мъкне,

 

аз сам не помня откога

с това си увлечение

се движа вечно по ръба

в Животът-приключение...

 

... И тъй през целият Живот:

с инстнкт и без опипване-

без право на погрешен ход,

без право на залитване...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??