Любовта е сега...
Знаеш, че те обичам и ми се усмихваш,
казвам ти го и срамежливо се изчервяваш,
показвам ти го и подскачаш палаво и лудо -
в очите и душата си ти това голямо дете...,
което трогва всеки атом и кътче в мен...
със бяло великолепие от нежност и страст...,
вдъхвайки дъждовен блясък на тази моя утрин,
на всяка една, осветявайки тъмнината с дъга...
И тръгваш да обикаляш топлите ми ъгли
след дивата целувка без оплаквания,
изпълвайки безкрайно всичките ми чувства,
така както никой не успява да ги изпълва...
Ето така днес ще пиша и пея за теб... -
в моменти на върховно вдъхновение,
тези, които тъкат фантазия и реалност
и създават истината, живота, душата ми...
Ето така днес те обичам и величая,
както мога и както ти ме научи...
в стихове на едно свободно
и тотално романтично сърце...
което ти отдава, всичко което е сега,
и щастливо изписва мечтите си точно днес,
защото
любовта е сега и няма защо да бягаме...
и щом влюбен е мига вече знаем,
времето е в ръцете на този, който обича.
© Лили Вълчева Всички права запазени