28.02.2018 г., 0:25 ч.

Люлякова надежда 

  Поезия » Любовна
907 4 7

Люлякова надежда


Кокиче се показа. И сред снега натрупал,
раздипли скромно бялата си рокля.
Разпърпан февруари, към края си, издухал,
остави преспи, дъжд, мъгли и локви.

 

Завърнал се, отново гнездо ще свие щърка,
грижливо струпал съчки край комина,
през който, севернякът най- после ще изпърпа
изгонен, от горящата камина.

 

Морето ще разгъне солената си риза.
Вълните му пенливи, ще рисуват
безкрайни, дълги струи, подгонени от бриза.
Рибари ще наклякат да ловуват.

 

И любовта ще литне, като кошмарен сън,
разбрала, че за мен не е готова.
А пролетта красива, ще ме примами вън-
под люляците да намеря нова.

© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя пролет »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??