11.01.2023 г., 0:32 ч.

Метафорично 

  Поезия
255 3 8

Обичаш ме!? Всичко останало

все някак преглътнала бих,

но не да съм просто метафора

до точката в третия стих.

 

И днес не приемам присъдата 

"поредната муза на бард" –

мечта, предвидливо несбъдната,

игра с уговорен фалстарт.

 

Отказвам, на листа погалена,

да гния в човешката тлен,

а ти все да бъдеш страдалеца

от хищен Амур повален.

 

О, как ще въздиша читателят

по нашия бурен романс.

Но, всъщност, обирам остатъка

от твоя възградусов транс.

 

И знам, че навярно престижно е

да бъдеш поет (макар лош).

Романтика имало, виждаш ли,

в портфейла да нямаш и грош.

 

Пегасът ти куцаща кранта е.

Е, баста, поете! Гудбай!

Или аз ще бъда поантата,

или на сюжета ни – край!

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??