13.04.2017 г., 23:31 ч.

Моят наставник 

  Поезия » Друга
1304 5 4

 

 

    

 

                   Пролетта идва

                       и някак е леко,

                   наоколо весело

                      като в спомен пиян,

                  а тежат сред багажа

                      остарели куплети,

                  подритната обич

                    и денят- от приятел обран.

                  Но дошъл е врабецът-

                    моят наставник-

                  весел подскача

                     от клонче на храст.

                  за него-

                      животът не става омразник.

                  Врабецът дано да остане

                  сред нас.

                     Недей си отива, нахакан и малък.

                  От обич прочистен

                     остарява градът.

                 Сам ще преглъща

                      горчивия залък,

                  човекът останал

                      чужд за света.

      

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??