На всички в „Откровения”- Наздраве!...
( новогодишен тост)
Постой!... Постой Очарование
във времедела на нощта!...
Да замълчим!.. .И в туй мълчание
да ни докосне Вечността!..
О мили, радостни предчувствия,
елате в тази свята нощ!...
Докоснали любими устни,
за бъдното да вдигнем тост!...
И нека в чашите- пенливо,
червено виното искри,
наздраве, дълго да сме живи-
Земята все да се върти!..
Годините да се изреждат
и нищо, че стареем с тях-
да ги посрещаме с надежда,
макар и с трепет малко плах...
А Господ в тази нощ отгоре
и в този полунощен час,
да благославя всички хора
с божествената своя власт...
... Кои сме и защо сме тука-
ни мъчи Вечният въпрос!...
... Навярно от космична скука
избягали... Но вдигам тост:
за най-красивата във целия
Безкрай, планетата Земя,
която векове споделяме
и все по-скъпа ни е тя!...
Да пием, винаги до дъно,
че стават чудеса и днес:
„Титаник” няма да потъне,
щом Бог е с нашият адрес!..
... И сигурно ще има щастие,
(все още много може би!),
във гравитацията властна
на идващите нови дни!...
Наздраве!...
Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени
Нека е мирна и благословена Новата 2015 година!
Здраве и щастливи сбъдвания!