Не тичай след любов несподелена.
Върви напред с вдигната глава.
Не бъди част от иронична сцена.
И ти ще срещнеш сродната душа.
Обидни думи не изричай.
С достойнство приеми това.
Недей да мразиш, а обичай,
в живота всеки носи своята съдба.
Ще бъдеш в нечия усмивка.
В очите му ще виждаш любовта.
Ще се изтръгне от гърдите ти въздишка.
Ще пазиш вечно тази топлота!
© Дора Гочева Всички права запазени