5.08.2020 г., 7:58 ч.

Нетрайни мигове 

  Поезия » Любовна, Друга
439 3 3

 

Всеки миг е нетраен, но има много запомнящи се мигове...

И те сноват равномерно и не спират... Тъкат вечност...

Хуквам през времето – и назад, и напред... по ръба...

въпреки различните страхове... съмнения... пречки...

 

***

... Когато слънцето се люби със вълните,

поглъща ги със болка и обричане...

и ласките на вятъра са тъй необуздани...

Както когато съм изгубена в ръцете ти...

 

***

Внезапно заваля дъжд.

Значи си получил писмото ми.

Всяка капка е отговор.

 

***

Да започнем отначало... Няма как.

Вече сме стигнали донякъде.

Натрупало се е разочарование.

И ще трябва нещо повече от начало.

 

                                    © Павлина Петрова

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиви бисерчета, а това с дъжда най-много ми хареса!
  • Това за дъжда ме срази, омекнах направо. Сигурно от моментното ми състояние, но браво!🙂
  • Фрагменти от живота към любовта...
    Но болката от незарасла рана плава между чувствата и реалността.
    Харесва ми!
    Поздравления, Павлина!🌹
Предложения
: ??:??