29.08.2020 г., 14:56 ч.  

Невести 

  Поезия » Друга
501 1 6

Те идват от друга земя,

в косите наболи цветя.

С кобилици тежки на рамо

и менци с жива вода.

 

Те идват с носии златоткани,

по стръмни пътеки вървят.

От род и родина призвани

девойче, юнак да родят.

 

Те идват от наш'то далече,

но близо са! Тук, в утринта!

Невести, Бог ви обрече

на тази свещена земя!

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??