Aug 29, 2020, 2:56 PM  

Невести 

  Poetry » Other
498 1 6

Те идват от друга земя,

в косите наболи цветя.

С кобилици тежки на рамо

и менци с жива вода.

 

Те идват с носии златоткани,

по стръмни пътеки вървят.

От род и родина призвани

девойче, юнак да родят.

 

Те идват от наш'то далече,

но близо са! Тук, в утринта!

Невести, Бог ви обрече

на тази свещена земя!

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??