15.05.2010 г., 1:00 ч.

Нощ 2 

  Поезия » Друга
517 0 4

Тази нощ ще те моля за прошка –

да простиш непростени неща.

Ще те искам, дори да си лоша!

Тази нощ ще си моя в нощта.

 

Виж, по жиците смеят се птици –

светлинки от милиарди слънца.

Затова, че в нощта те обичам –

има  много  лица  любовта.

 

Затова, че нощта е последна

и е скрита във нашия сън.

Погледни ме – самотен, вълшебен,

аз те чакам за прошка навън,

 

пред  вратата в нощта. Отвори я!

И кажи ми: - Обичам. Ела!

Искам цялата в теб да се скрия!

Тази нощ аз съм твоя в нощта!

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??