1.03.2023 г., 19:01 ч.

Нощна пеперуда 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Друга
254 0 0

 

Нощна пеперуда полетя във мрака

и кацна на самотното дръвче във края.

Зачака тя, както пътник чака влака,

сама, в затихналата, приказна омая.

 

Лек дъжд започна да се сипе нежно,

ала пеперудата остана в своя си покой.

Едно листенце падна тихо и небрежно,

дъждецът лек превърна се в порой.

 

Пеперудата във миг отлитна плавно

и загуби се навярно сред нощната тъма.

Лек вятър лъхна, стана сякаш хладно,

а тя летеше, търсейки си светлинка.

 

Намери път към нови хоризонти,

премина през опустошеното поле.

Прелетя над счупените клонки

и се върна при самотното дръвче.

© Майчето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??