3.02.2012 г., 18:57 ч.

Опиянение 

  Поезия » Любовна
648 0 3

                                                   Опиянение

 

                                      Приемам те бавно....

                                      на глътчици малки.

                                      Поемам те жадно -

                                      подобно удавник,

                                      комуто остават няколко мига,

                                      преди до ръба на живота да стигне!

 

                                      Увлечен от мене -

                                      ти също политаш...

                                      над сладката бездна,

                                      която те дебне

                                      с вълшебния усет за вечна наслада.

                                      Създаваме рая - с блаженство за двама!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • кратко и силно
  • !!!!
  • Ами, направих си два извода от прочетеното:
    1. Лирическата обсебва и е едновременно обсебена от "блаженство за двама!" и в този ред на мисли много добро пресъздаване на тематичната идея заложена още в заглавието.
    2. Пълно отсъствие на типизирани рими, което за мен лично създава един галещ ухото равномерен прочит.
Предложения
: ??:??