3.05.2019 г., 23:49 ч.

Парещи прозрения 

  Поезия » Гражданска
395 0 1

                                   В най-бедните квартали

                                   прозренията парят!

                                   Гладът е диво куче -

                                   оглозгва всеки случай.

                                   От костите на дните

                                   се правят кастанети...

                                   Умът се заглушава.

                                   Червата вдигат врява!

                                    Тук хлябът недостига,

                                    но думите са вино!

                                    Пиянството е дрога.

                                    Дозирането - строго!

                                    Използва се при сметка

                                    на мозъчните клетки.

                                    Блазе му - на глупака!

                                    Комари не го хапят...

                                    Те,хитрите,налитат

                                    на този,който пита:

                                   - Защо живеем трудно

                                    и времето си губим?

                                    От яростните вопли

                                    в тълпата тръгва ропот...

                                    Вълните на протеста

                                    позиции разместват!

                                    В най-бедните квартали

                                    прозренията парят -

                                    за каузата в спора

                                    на Богове и Хора!

                                    

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??