4.10.2020 г., 7:47 ч.

Песен за красива и жива душа 

  Поезия » Друга
251 2 8

Животът си минава ей така –
и сякаш ни оставя нощем нещо:
поставена на рамото ръка
и поглед на любим човек насреща.

Душата ми е паднала звезда,
забравила какво е да обича.
Отдавна изоставена е тя –
дори и старомодно се облича.

Боли я да е силна като дъжд,
прозорците на рая изпочупил,
и зная, че заплаче ли веднъж,
тъгата от живота съм откупил.

Копнея да е пролетна роса,
погалила лицето на всемира,
и в песните за моята душа,
когато се изгубвам, се намирам.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??