Oct 4, 2020, 7:47 AM

Песен за красива и жива душа 

  Poetry » Other
252 2 8

Животът си минава ей така –
и сякаш ни оставя нощем нещо:
поставена на рамото ръка
и поглед на любим човек насреща.

Душата ми е паднала звезда,
забравила какво е да обича.
Отдавна изоставена е тя –
дори и старомодно се облича.

Боли я да е силна като дъжд,
прозорците на рая изпочупил,
и зная, че заплаче ли веднъж,
тъгата от живота съм откупил.

Копнея да е пролетна роса,
погалила лицето на всемира,
и в песните за моята душа,
когато се изгубвам, се намирам.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??