13.11.2018 г., 22:54 ч.

Писмо до планината 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Гражданска
459 5 7

Няма нищо сега и светът е заспал във омая,
на перона самотен посреща ни кучешки студ.
Откъде ще пристигне животът железен? От Рая,
облицован с милувка и тиха тъга на юмрук?

 

А съдбата лети и на влака лицето се смее,
и на гара Кръстец се съблече небето без свян:
и се моля да грее и пее планинската фея – 
на разлистен в сърцето ми нежен екран.

 

За какво съм човек? Да изтлея в света на словата...
Пропътувах стотици пътеки – и с влак, и пеша...
Не търгувах, душа, и опазих юначно земята –   
но се сринах пред черна в кръвта си тъга...

 

Изоставен и твой, се клатушкам в полите на дните.
Ще пристигна! Очаквай да бъдем отново едно –
и жадувай на нашата гара да видиш очите,
с които, когато се слееш, създаваш добро.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??