Отиващ и пристигащ в различни светове,
дирите ти не мога да последвам.
Тъй много, прекалено разнолики са те.
Една ме тласкаше напред-назад,
друга съзрях и се хвърлих по нея
и така попаднах в жесток кръговрат.
Търсех начало на самото начало,
но краят стоеше пред нищото, там
всичко разделено се беше събрало.
И сякаш времето спря, за секунда-две
зърнах онова, що желаех силно,
а после търсенето пак дойде.
Бягах и не спирах, гоних и крещях,
но сега тук ще остана, по средата,
където за първи път те видях.
© Любена Стоименова Всички права запазени