висината се взира в прозореца
на затворен в завесите свят
и по сенките търси у хората
силуета на свой стар познат
тя не знае дали ще намери
на безкрилия паднал в очите
обичта към крилатия брат
който още отглежда звездите
и ги пали над тъмния град
за да има с кого да говори
в светлината на лунния сърп
всеки случайно погледнал нагоре
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени