26.11.2014 г., 22:28 ч.

Покрусата 

  Поезия
598 0 4

                                         На гаснещото утро в безутешен сън,
                                         солта на дните трижди разпиляна
                                         попива в детските очи,отвън
                                         крила разплита сива врана.       

                                         
                                         А призрак хилав и смутен
                                         сред топлите гробове броди,
                                         покрусата тъче саван студен -
                                         смъртта сега е без окови... 


                                         И зеят празнично дула бездушни,
                                         метална плът тъй сякаш е пръстта,
                                         с метален порив буря води
                                         души крещящи към нощта. 


                                         И ангели с прощална песен
                                         разтварят алени крила,
                                         молитва шепне глас отнесен 
                                         за Мама долу във пръстта...  

           

                                                                                              28.6.2006г.

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
  • Нерядко хората страдат дълбоко от невъобразими самота, страх и болка.
    Понякога човеците ги превръщат в творчество за да наситят кратките си дни със светлина.
    Вие обаче сте избрали пътя на войнстващата омраза, господин Лански.

    Джак
  • Смъртта винаги е без окови лицемерни стихоплетецо!
    Нямаш вяра ти, защото злобата те заслепява.
    А заслепява те защото самовлюбен си...
    Не спекулирай със смъртта защото ме вбесяваш!
    Червено е около теб... Червено-черно и рогато!!!
Предложения
: ??:??