5.06.2020 г., 18:34 ч.

Покълва истинският смях 

  Поезия
855 2 6

И тази пролет ще отмине,
и ще отмине сладостта
от раждането на пелина
и още истински неща.


Ще бъде прекалено жарко.
На сянка слънчевият смях
ще си отдъхва и е жалко -
ще си внушава, че е грях.


Ще го спася, нали съм хитра!
Дори да дойде есента
и ледна зима да размита,
където текла е вода.


Цветя, поникнали в очите,
облегнали се на тъга,
небето ще четат с молитва
и ще се смее вечността!
 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??