13.09.2008 г., 16:22 ч.

Полет с ледени криле 

  Поезия » Любовна
647 0 2
Душата ми е пуста и студена,
мрак и тъга я обгръщат,
ветрове в нея пеят,
облаците не разкъсват.

Звезден прах,
паднали звезди сеят,
искрите и мъртвите ангели
в ледена жар ще изтлеят.

Хладна тишина и ледени цветя
в безкрая греят,
в очакване деня и нощта
в едно да се слеят.

От полъха на студения вятър
птиците отлитат, немеят,
в среднощния мрак
те изгубени се реят.

Самотни фантоми летят
над бреговете и пеят.
Щом те прегърна в нощта
слънца за нас ще изгреят.

© Лилия и Мирела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Моля, не редактирайте произведението си обратно с грешка - "среденощния" - няма такава дума.
  • "Щом те прегърна в нощта,
    слънца за нас ще изгреят."

    Великолепен стих!!!
Предложения
: ??:??