12.01.2022 г., 11:09 ч.

Полита мисълта ми 

  Поезия » Друга
760 4 9

Мисълта ми с крила на бяла птица,

към вас полита, мои милички деца,

от малки милвам нежните главици,

като две зелени клонки на лоза.

 

Цъфнали сте в зората ви щастлива,

и животът ясен опиянява вас,

а аз от радост понякога си плача

друг път, даже смея се на глас.

 

Като цветчета две сте, които се

докосват до прага на бащината къща,

но той замина, оттатък зад звездите,

и нощем в сънищата ви прегръща.

 

На моя бряг разбиват се вълните

и въздишат силно, като живи те,

донесли с прилива мечтите ми

и вашите щастливи гласове.

 

Голямата любов, що в мен гори,

не ще се побере в морето бурно,

ще докосва нежно вашите брегове,

от залеза, до утрото лазурно!

 

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??