Полските макове грейнали,
румени ергени влюбени.
Есен ги птици сейнали,
преспи ги зиме кътали.
Скрити, неми, изгубени,
напролет нивите зелнали.
Раснали, раснали буйни,
вързали, цъфнали румени.
Румени ергени влюбени,
в слънцето влюбени, грейнали.
© Хари Спасов Всички права запазени