11.07.2011 г., 12:44 ч.

Полудели очи 

  Поезия » Любовна
1366 0 24

За да имаш небе ти откраднах вълна,

грабнах морски талаз от лазура

и в синчеца му врекох ти клетва добра –

твоят път да закриля от бури.

 

На небето ти в миг засияха звезди –

в нестинарска жарава танцувах...

Въглен взех, смело в шепа искрите му скрих,

като страж във нощта ти будувах.

 

Кръстопътен копнеж и светена вода

излекуваха нашите  рани

и превърнаха болката в горски цветя –

сън, разцъфнал в зелени поляни.

 

В него с обич пристъпих. И в изгрева тих,

сред южняка и птичите трели,

дар ти дадох – мечта, по-красива от стих

и очи, от любов полудели.

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??