16.02.2021 г., 18:59 ч.

Предизборни напеви 

  Поезия » Гражданска
151 0 2

 

Предизборни напеви

 

Под априлското небе

време изборно дойде –

скачат стари тарикати

за аванта кандидати...

 

А авантата добре

знае се, че е море –

тъй вълшебна и безкрайна,

с перспективата омайна...

 

Всеки прави се на нов

за народната любов,

а в предизборните кризи

крие сам кирливи ризи...

 

Син на Дявола в игра -

(и́ли може дъщеря!)

заблуждаваща народа

в същностната му порода.

 

А народа тъй добре

ги нарича „мекере́“ –

„преоблякъл се Илия,

пък погледнал се – пак в тия“...

 

Който и да изберат

ще е тоз народ – нерад...

Но в словесната помия

всеки истината крие...

 

Като дяволска шега

сякаш беше до сега:

цялата им „демокрация“

със фасадна декорация!...

 

Понатрупали килца́

ходят в сгърчени селца́

и с дебелите си форми

им разправят за „реформи“...

 

А известно е, че сит

понадебелял, честит,

сам на гладния не вярва

и за него сопа трябва.

 

Но народа заблуден,

медийно „ограмотен“

много лесно се подлъгва

и след тях отново тръгва!...

 

...Времето се извъртя́

тръпне родната земя,

че се избори задават –

лъжат, мажат, обещават!...

 

Най-кресливите са пак

първи вдигнали байрак

и накрая в парламента

пълно с депутати – мента...

 

После там ще продължи

с логорея и лъжи́ –

„всички заедно грешиха“,

но отново се вредиха...

 

*    *    *    *    *    *    *

 

Замечтаеш в пълнолуние –

виждаш „старите муцуни". 

 

Във поредната лотария –

Бо́же, опази България!...

 

15.02.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "сам на гладния не вярва

    и за него сопа трябва."
    Сопа трябва, но уви, и ръка да я държи.
    Но ръцете са заети, с навичните табиети -
    най- послушно козируване И безсмислено гласуване.
  • "Във поредната лотария –
    Бо́же, опази България!..." Да му се доплаче на човек...
Предложения
: ??:??