14.01.2012 г., 13:04 ч.

Преходност 

  Поезия » Гражданска
430 1 4

     Преходност

 

О, колко са изменчиви нещата.

И истините светски се менят.

От ден до пладне  стигаш  до обрата,

а друг път  чакаш чак до старини...

 

Да вземем чувствата и любовта ни.

В тях води често злият интерес.

С най-близките си ставаме душмани.

Компромис правим  и със свойта чест.

 

Две крайности и днеска се преплитат -

сменяват се Омраза и Любов!

И клетвите за  верността  отлитат.

И вместо с радост, с мъка си готов!

 

Живота си с приятели изграждаш...

Но те са хора, също с интерес.

И ти понякога в интриги се ограждаш...

На вчерашното не разчиташ днес!

 

И често ти се срещаш  със лъжата.

Предателство на тебе ти тежи!

И много често  срещаш Самотата.

В сърцето ти Омразата лежи!

 

Гадаеш само кой какво ти мисли,

защото всеки шапка ти крои!

Кога Ортакът ти ще си помисли,

че може зад гърба да те дои!...

 

Изправен си пред много изненади...

Не е животът ти  в масло и мед...

От всичко туй безкрайно ти се гади...

Но просто трябва да вървиш напред.

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много , много Ви благодаря,дами!
  • "От всичко туй безкрайно ти се гади...

    Но просто трябва да вървиш напред."

    Уникално!!!!!
  • Харесах!Поздрав за истинския стих!
  • Прав си!Животът е преходен и твърде кратък!Поднася ни различни изненади и препятствия, които въпреки всичко трябва да преминем за да продължим напред!Поздрав за хубавия стих!
Предложения
: ??:??