18.08.2015 г., 10:57 ч.

През август идва есента 

  Поезия » Друга
487 0 2

Снощи гледах снимките ти във албума.

Далечни. Прашни. Черно-бели.

И започнах бавно - дума подир дума,

да редя върху листата онемели.

 

А ти ме гледаше отвсякъде засмяна.

Напук на мислите ми тъй унили...

Така те помня - бунтарка неразбрана!

Така присъстваш в крехките ми рими!

 

Облечена във снежнобяло

с приятели и близки покрай теб...

Но кой е сложил черно наметало?

Някой с мозъка не е наред!

 

Ето, идваш и ще кажеш:

Хайде, стига сте ридали, баш сега!

Някой виц набързо ще разкажеш...

- Вуйчо, дръж се мъжки - не така...

 

.............................................................

 

Небето плаче със сълзите на дете.

Навън е тъмно още сутринта.

Листата падат - няма сила да ги спре!

От август вече идва есента!

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се да те срещна и тук!
  • Зарадвах се, когато те видях в чакащи...
    Нямах ни най-малка представа обаче, колко развълнувана ще си тръгна оттук!
Предложения
: ??:??