25.11.2017 г., 17:22 ч.

Пътят на Левски 

  Поезия » Гражданска
280 1 1

Цървулите обул, наметнат с ямурлук,

кръстосвал той надлъж и шир страната.

В паланки и селца говорил той, че тук

ще стане рай, изгрей ли Свободата.

 

Той вярвал силно, че по висш закон един –

"Един за всички ни!" – ще управляват.

И в хорските очи изглеждал исполин,

от думите му пък светлик изгрявал:

 

„България ще е във бъдещите дни

честита, чиста и страна най-свята!“

...

Апостоле, кажи, кой днес ни отклони,

но не така стоят при нас нещата?!

 

1 юни 2017 г.

Браила

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??