5.04.2007 г., 12:58 ч.

Разпятие  

  Поезия
826 0 31

На кръста те изпратиха

невярващи,

„Осанна” викали ти при посрещане.

Дорде петли пропяха три пъти

уплашено се скриха

във лъжите си.

...................................................

Венецът трънен е короната за вярата.

А гвоздеите истини са за душите ни.

Голгота, ново е начало за сърцата.

Макар, че кървави се лееха

сълзите ни.

..................................................

Изминаха години на прераждане.

И пак „Осанна” и „Разпни го” по света

се чува.

И отговора не видяха истински,

на онзи, що на истинския кръст

векува.

© Христо Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??